Proceduri de Validare Domeniu / Extinsa

Certificatele SSL EV GreenBar trebuie sa fie cumparate pe firma / companie (nu se emit certificate EV pentru persoanele fizice) iar firma va fi validata de catre emitent (Comodo/Geotrust) inainte de emiterea certificatului.

Sunt necesare 2 persoane din cadrul companiei, prima persoana se va ocupa de cererea, confirmarea si legatura cu emitentul. A doua persoana este posibil sa fie contactata pentru confirmarea pozitiei primei persoane in cadrul companiei.

Verificare initiala:

Se verifica datele pentru generarea CSR, trebuie sa fie identice cu datele firmei, date ce pot fi gasite online pe mfinante, vies. De asemenea se verifica datele whois ale domeniului si inscrierea / actualizarea firmei cu datele valide in baze de date online: opencorporates.com, ro.kompass.com.

NOTA: la numele firmei nu se trece 'SC', pare sa-i incurce pe cei de la validare.

Comodo EV (Green Bar) Validare Extinsa
  1. Validare initiala simpla pe una din adresele de email atasate domeniului pe care se emite certificatul: admin@ administrator@.

  2. Posibil sa se ceara un link oficial unde compania poate fi verificata online, exemple:

http://www.mfinante.gov.ro/agenticod.html?pagina=domenii
http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/
Adaugati si cateva informatii despre functionare in cazul mfinante, ex: In first field use VAT code without country code: RO000000 > 000000 (Introduceti codul unic de identificare (numeric):). Second field is a captcha code.

  3. Emitentul certificatului EV cere completarea unei cereri de validare si a unui contract, se scaneaza si se trimit pe email la Comodo.

- Cerere Validare: https://support.comodo.com/index.php?/Default/Knowledgebase/Article/View/892/87/ev-ssl-certificate-request-form---simplified
- Contract: https://support.comodo.com/index.php?/Knowledgebase/Article/View/902/0/ev-ssl-certificate-subscriber-agreement
- Optional puteti atasa o copie a certificatului de inregistrare de la registrul comertului sau a codului fiscal. Documentele se trimit prin email (adresa este furnizata de emitent)

   4. Ultimul pas este validarea prin telefon, pentru acest lucru emitentul va cauta numerele de telefon in bazele de date online (detalii mai jos). In plus se va cere validarea persoanei care face cererea de validare (as Signer/Approver/Requester for the EV SSL) de catre cineva din departamentul de hr al companiei (verify your job title with HR department,Secretary, President, CEO, CFO, COO, CIO, CSO, Director, etc.. or someone OTHER THAN THE SIGNER).

Validarea prin telefon presupune o discutie in care se confirma numele companiei si ca cererea de emitere a certificatului EV a fost facuta de companie si eventual alte mici detalii. Un al doilea telefon poate fi primit de a doua persoana pentru validarea pozitiei primei persoane.

 

NOTA VALIDARE COMPANIE: Pentru confirmarea validarii (telefon, adresa) este bine sa aveti datele companiei actualizate in urmatoarele site-uri:

https://opencorporates.com

https://ro.kompass.com/b/portal-de-afaceri/

(anumite baze de date nu sunt disponibile in romania sau nu sunt gratuite dnb.com, superpages.com, yellowpages.com, bbb.org)

NOTA: In caul in care operatorii Comodo nu pot sa valideze compania, adresa sau numarul de telefon este posibil sa aveti nevoie o scrisoare de atestare a datelor companiei de la un avocat sau notar (legal opinion signed by your Attorney, or a Latin Notary).

https://support.comodo.com/index.php?/Knowledgebase/Article/View/1231/0/sample-legal-opinion-letters-for-ev-certificates

 

Completare documente Comodo:

SUBSCRIBER AGREEMENT

- Se completeaza data (agreement dated) si numele companiei/firmei cu srl/sa inclus (subscriber) eventual tipul companiei (SRL > limited liability company, SA > share / joint stock company).

- Se completeaza persoanele (nume si telefon) ce vor comunica cu Comodo pentru confirmare in zona 'Appointment'.

- La 'Representation' se trec datele reprezentantului companiei si se semneaza / stampileaza

EV CERTIFICATE REQUEST

- Se completeaza datele oficiale companiei/firmei asa cum sunt trecute si in CSR. Campul 'Assumed Name (optional)' se poate folosi pentru alte denumiri inregistrate oficial diferite de numele firmei cum sunt brandurile.

- In zona 'Domain Name(s) (one per line)' se trece domeniul (comodo include varianta www implicit asa ca nu trebuie trecuta). In cazul mai multor domenii vaidarea se va face pentru fiecare in parte si necesita certificate diferite.

- Urmeaza datele inregistrare a companiei in zona 'Incorporation or Registration Agency', in mod normal sunt datele de la registrul comertului (ONRC - Oficiul National al Registrului Comertului / National Trade Register Office (Ministry of Justice)) dar la 'Registration Number' ar trebui sa includa si Codul Fiscal (TVA) deoarece este mai vizibil la cautarile online (ex: Registration No. j00/0000/0000; VAT No. RO 00000000;).

- Se completeaza datele persoanei din firma ce se ocupa de validare in zona 'Certifcate Requester, Approver, and Contract Signer'.

- Se confirma cu numele, se dateaza si se semneaza / stampileaza.

  • 0 utilizatori au considerat informaţia utilă
Răspunsul a fost util?

Articole similare

Blocare/Accesare site pe baza de IP

In cazul in care doriti sa blocati accesul web catre pagina dvs. de la un singur IP, mai multe...

Instalarea certificatului SSL din cPanel

Dupa primirea confirmarii de procesare a cetificatului SSL, va trebui sa va logati in...

Activare SSL prin Let's Encrypt

SSL (Secure Sockets Layer) este o tehnologie standard de securitate care cripteaza comunicatiile...