Cum se creeaza un user in WordPress (panoul de admin)

WordPress-ul este unul dintre cele mai populare CMS-uri care ofera o administrare si mentenanta facila.  Astfel se pot crea cu usurinta utilizatori cu diverse drepturi de administrare direct din panoul de administrare (wp-admin)

Dupa logarea in panoul de administrare (numedomeniu.ro/wp-admin sau numedomeniu.ro/wp-login.php) se acceseaza tab-ul de "Users"Dupa accesarea panoului de "Users" se pot adauga utilizatori noi folosind butonul din partea de sus "Add New".In urmatorul panoul se vor completa datele noului utilizator in WordPress-ul avut, se va seta un username si adresa de email (aceste doua campuri fiind obligatorii, Prenume( First Name ) si Nume ( Last Name )  si website fiind campuri optionale (acestea pot fi completate pentru a fi mai usoara identificarea utlizatorului ulterior).

La campul "Show password", WordPress-ul va genera in mod automat o parola noua securizata, insa aceasta poate fi modificata. Daca se opteaza pentru modificarea parolei cel mai recomandat este setarea unei parole de logare sigure (utilizand cel putin un caracter special, o cifra, o litera mare si o litera mica) astfel incat sa fie cat mai dificil de descifrat. Sunt foarte multe situatii in care boti creati de hackeri efectueaza tentative de brute force astfel incat sa afle parola de logare si ulterior se va compromite site-ul creat. 

Bifa setata in mod automat la "Send User Notification", va trimite noului utilizator (pe adresa de email notata) datele de logare pentru panoul de adminsitrare. 

Sectiunea de Role reprezinta nivelul de acces oferit utlizatorului nou creat, mai jos aveti nivelele de acces care pot fi furnizate unui nou utilizator.

ADMINISTRATOR: se va oferi acces deplin asupra site-ului (actualizare plugin-uri, modificari in site, actualizare theme, stergerea si crearea de noi utilizatori, etc.);
EDITOR: se vor oferi drepturi de publicare, modificare sau actualizare a post-urilor prezente pe site (inclusiv a post-urilor efectuate de alti utilizatori);
AUTHOR:  se vor oferi drepturi de plubicare si administrare doar a post-urilor propri;
CONTRIBUITOR: se vor oferi drepturi de a scrie si modifica postr-urile propri doar fara drept de publicare;
SUBSCRIBER: se vor oferi drepturi de administrare a propriului profil, fara drepturi de plubicare a post-urilor.

Dupa ce s-a ales rolul alocat noului utilizator se va accesa butonul de "Add New User"

  • 0 utilizatori au considerat informaţia utilă
Răspunsul a fost util?

Articole similare

Cum accesez panoul de administrare cPanel ?

Toate conturile gazduite la Hostvision beneficiaza de panoul de administrare online cPanel....

Resetarea parolei de cPanel din contul de client

Pentru a accesa sau modifica datele de acces in contul de cPanel direct din contul de client...

Care sunt detaliile de acces FTP?

Transferul FTP este cel mai popular mod de a copia fisierele paginii web pe server. Ca...

Cele mai frecvent utilizate port-uri

Mai jos avem o lista de port-uri utilizate in mod frecvent, insa in aceasta lista nu sunt...

Cum ma conectez de la distanta la MySQL (Remote MySQL)?

Pentru a accesa o baza de date MySQL de la o alta locatie (Remote MySQL / MySQL la distanta),...