Clienti email Windows XP vs. cPanel 66

Incepand cu data de 8 Aprilie, 2014, Windows XP nu mai primeste nici suport, si nici update-uri din partea Microsoft.

https://www.microsoft.com/en-us/windowsforbusiness/end-of-xp-support

Fiind EOL (end of life), Windows XP prezinta riscuri de securitate ridicate pe partea de SSL/TLS, acestea din urma fiind vulnerabile la mai multe tipuri de atacuri (de ex. POODLE). Printre riscurile unui sistem de operare neactualizat se numara si malware, atacurile ransomware, furtul de date, etc.

Pentru a preveni unele riscuri de securitate din cadrul conexiunilor SSL/TLS, cei de la cPanel au facut un update la versiunea 66 care a modificat cifrurile de encriptare acceptate a comunicarilor prin SSL/TLS si care nu mai suporta conexiunile cu clientii de mail de pe Windows XP ( datorita sistemului de operare invechit, clientii de mail folosesc algoritmi de encriptare vulnerabili ).

Astfel, poate fi afectata functionarea clientilor de mail care ruleaza pe Windows XP si care se conecteaza la un server de mail pe care ruleaza ultima versiune de cPanel v66.

Pentru a asigura securitatea conexiunilor si compatibilitatea cu serviciile Hostvision, recomandam folosirea unor sisteme de operare actualizate care beneficiaza de update-uri de securitate de la producator.

Pentru ca acesti clienti de mail de pe Windows XP sa ramana compatibili, suntem nevoiti sa schimbam cateva din setarile de pe server care sa permita conexiuni care folosesc encriptari nesigure de pe calculatoarele cu Windows XP. Bineinteles, schimbarile respective sunt rezolvari pe termen scurt, existand posibilitatea ca cei de la cPanel sa renunte de tot la compatibilitatea cu serviciile si clientii care prezinta vulnerabilitati ( in cazul acesta, clientii de mail de pe Windows XP ).

Fiind vorba de sisteme de operare invechite, nesuportate de catre producatori si de vulnerabilitati din cifrurile SSL/TLS, nu putem oferi garantia compatibilitatii cu serviciile oferite in 100% din cazuri.

Recomandarea noastra este sa se incerce inlocuirea a cat mai multe din sistemele de operare invechite, astfel asigurand securitate si compatibilitate nu doar cu serviciile Hostvision, ci si cu toate activitatile online.

  • 1 utilizatori au considerat informaţia utilă
Răspunsul a fost util?

Articole similare

Cum accesez panoul de administrare cPanel ?

Toate conturile gazduite la Hostvision beneficiaza de panoul de administrare online cPanel....

Resetarea parolei de cPanel din contul de client

Pentru a accesa sau modifica datele de acces in contul de cPanel direct din contul de client...

Care sunt detaliile de acces FTP?

Transferul FTP este cel mai popular mod de a copia fisierele paginii web pe server. Ca...

Cele mai frecvent utilizate port-uri

Mai jos avem o lista de port-uri utilizate in mod frecvent, insa in aceasta lista nu sunt...

Cum ma conectez de la distanta la MySQL (Remote MySQL)?

Pentru a accesa o baza de date MySQL de la o alta locatie (Remote MySQL / MySQL la distanta),...