Nameservere Personalizate pentru .RO

Pentru ca Nameserverele Personalizate sa functioneze corect, acestea trebuie inregistrate (Nameserver Registration). Altfel spus, trebuie creata legatura intre Nameserver si adresa IP.

Pentru domeniile .RO, nameserverele se creeaza din panoul Rotld.

Intrati pe pagina http://www.rotld.ro si alegeti din meniul din stanga Domenii .ro -> Administrare Domenii -> On-Line. Pentru logare trebuie sa specificati numele domeniului si parola.

NOTA: Parola se poate afla folosind butonul Resetare Parolă? Va trebui sa specificati numele domeniului si veti primi parola pe email-ul asociat domeniului.

Dupa logare, trebuie accesat meniul Nameservers:


Pentru a crea nameservere, se completeaza campul Nume Nameserver de forma ns1, respectiv ns, impreuna cu Adresa IP a acestuia si se acceseaza butonul Creeaza nameserver :


Pe adresa de email asociata domeniului va veni un mesaj de la Rotld in care va fi furnizat un cod de confirmare. Mesajul este de forma celui de mai jos :


In cazul in care avem deja create nameserverele si dorim doar modificarea IP-ului pentru acestea, putem utiliza campurile din partea de jos a paginii. Aici se trece noul IP in campul "IP #1" si se foloseste butonul de resetare Reseteaza IP-urile :


Codul receptionat pentru crearea de nameservere se introduce in formularul de pe pagina de la Rotld care se acceseaza prin link-ul FORMULARUL din pagina ramasa. Pagina va arata in felul urmator :


NOTA: Un pas necesar in crearea unui Nameserver Personalizat este adaugarea intrarii A (IP) pentru subdomeniul folosit ca nameserver in zona DNS a serverului de gazduire. In cazul conturilor de gazduire administrate de HostVision, acesta operatiune este facuta de personalul nostru.

  • 0 utilizatori au considerat informaţia utilă
Răspunsul a fost util?

Articole similare

Cum setez un domeniu Addon ?

cPanel ofera posibilitatea de a gazdui (exceptand domeniul principal) pe acelasi cont de hosting...

Cum setez un domeniu Parked/Alias (parcat) ?

Ce este un domeniu alias?   Printr-un domeniu alias se intelege ca acesta va incarca acelas...

Cum modific nameserverele pentru domeniile .ro?

Nameserverele se pot modifica din contul de client sau din panoul de la Rotld.Varianta 1 (din...

De ce nu merge site-ul daca RoTLD a afisat modificarea NameServerelor?

Propagarea nameserverelor in zonele DNS (Domain Name System) pentru domeniile .RO cat si pentru...

Crearea nameserverelor personalizate pentru domeniile .srl

Daca doriti sa creati o serie de nameservere personalizate pentru domeniile cu extensia de .srl...