Informatii VPS Cloud

Mai jos sunt explicate functioanlitatiile oferite asupra VPS-urilor Cloud din contul de client.

 

Server Informations


Server Name: numele serverului

Server status: este trecut statusul serverului(running, migrating, initializing, off)

Server IP address: IP-ul dedicat alocat VPS-ului avut.

Server datacenter: datacenter-ul ales in momentul in care a fost configurat VPS-ul

Server OS: Sistemul de operare a serverului virtual.

Server remaning traffic: traficul lunar de date.

 

Usage Statistics

In acest panou puteti sa identificati consumul de date folosit pe luna in curs, limita de trafic de date alocata este de 20 de TB.

DNS PTR

 

Din acest panou puteti se setati revers-ul(PTR) IP-ului dedicat pe un domeniu sau subdomeniu dorit.

Server power buttons:

Server Status: Prin intermediul acestui buton, puteti sa opriti sau sau sa porniti VPS-ul avut, fiind butonul de ON/OFF.

NOTA: Informatiile cu privire la statusul VPS-ului nu se actualizeaza in timp real, astfel se poate face click pe icoana de "refresh" din partea de sus a tab-ul;

Soft-Rebot: Prin aceasta optiune, se efectueaza un reboot la VPS direct din sistemul de operare.

Hard-Reset: Prin aceasta optiune, se efectueaza un reboot la VPS, prin oprirea directa a acestuia(modalitate de resetare ca si cum a fost inlaturata alimentarea de curent si introdusa din nou), fara a permite ca sistemul de operare sa se opreasca in mod corespunzator. 

Acesta metoda de resetartare a VPS-ului poate duce la pierderea de informatii. Recomandata este utilizarea acestei resetare, doar daca nu functioneaza reboot-ul normal(Soft-Reboot)

Request Console access

 

Aceasta optiunea va permite solicitarea de credintiale pentru accesarea remote a serverului pe baza unui link, link-ul furnizat este valabil pentru 1 minut, astfel daca a trecut perioada respectiva si nu a fost efectuata conectarea cu acel link va trebui solicitat un nou link de conectare la server. Accesul la consola este asemanator situatiei in care  se acceseaza serverul prin websocket cu tastatura, mouse si monitor.

SSH Keys

 

Aceste SSH keys sunt key-urile generate de dumneavoastra si ulterior legate de VPS-ul folosit. Recomandat este sa utilizati mai degraba conectarea prin SSH la VPS folosing key generate decat utilizand o parola de conectare. Key-urile respective pot fi folosite si pentru conectarea prin functia de rescue mode.

 

Reset Root Password

 

Reset Root Password permite utilizatorului resetarea parolei pentru user-ul de root a VPS-ului folosit.

Rescue Mode

Optiunea de rescue mode ofera posibilitea de a porni VPS-ul cu o distributie minimala si speciala de Linux destinata pentru repararea si reinstalarea sistemului de operare setat pe serverul virtual. In cazul in care VPS-ul nu porneste sau nu functioneaza corect atunci puteti sa folositi aceasta optiune(Rescue Mode) pentru a accesa informatiile de pe VPS. Optiunea de Rescue Mode ramane activa timp de 60 de minute de la activarea acesteia, ulterior se va dezactiva in mod automat.

Daca se doreste utilizarea optiunii mentionate mai sus atunci o data cu click pe "Enable Rescue Mode", va trebui sa dati si un reboot VPS-ului.

  

Backups & Rebuild

Prin intermediul optiunii de Backups, puteti sa generati dumneavoastra puncte de recuperare( se pastreaza un numar maxim de 7 puncte de recuperare ) sau sa vizualizati backup-urile efectuate automat de sistem(default sistemul va efecua automat backup-urile). Prin Rebuild se poate efectua restore la punctele de recupare prezente(backup-uri) sau se poate face rebuild la un OS(sistem de operare) din cele disponibile.

  • 1 utilizatori au considerat informaţia utilă
Răspunsul a fost util?

Articole similare

Configurare initiala VPS

VPS-urile din categoria VPS Cloud, vor trebui configurate direct din contul de client HostVision...

Backup si Rebuild VPS Cloud

Din contul de client HostVision se pot genera backup-urile VPS-ului, cat si restore-ul(rebuild)...

Upgrade VPS Cloud

Se poate opta pentru upgrade-ul planului de VPS Cloud avut, in orice moment direct din contul de...

Adaugarea SSH Key

SSH Key-ul reprezinta key-ul public generat pe dispozitivul folosit care poate fi alocat VPS-ului...

Rescue Mode

Functia de Rescue Mode permite pornirea VPS-ului pe o distributie speciala de Linux conceputa...